Hoe los ik de zwakke Lume op mijn vintage horloge op?

- Dec 25, 2017-

Hoe los ik de zwakke Lume op mijn vintage horloge op?Dit zou waarschijnlijk van oude, broze of zelfs met water beschadigde lichtgevende verf zijn. De enige oplossing zou een nieuwe reeks handen, een nieuwe wijzerplaat of een herstel van de wijzerplaat zijn. Nieuwe handen worden meestal behandeld in een gewone dienst, dus als de handen de prioriteit hebben, boek deze dan in voor een service en je hebt een gereguleerde, goed geoliede beweging met felle nieuwe handen. Win win!

Ook ... Er zijn zeker aftermarket-oplossingen voor het vernieuwd krijgen van wijzerplaten, maar u wilt controleren wat er intern wordt gedaan. Bijvoorbeeld, een plaats genaamd Motor City Watch Works, bijvoorbeeld, doet slechts een paar wijzerplaten in huis, en anderen worden uitgezonden. Misschien niet per se een slechte zaak, maar het zou zeker tijd toevoegen, plus dat je nog een variabele toevoegt aan de mix van werken op een horloge.

Met een Rolex is er natuurlijk ook een balancerend spel van hoe 'origineel' je het wilt behouden. Ik ben er zeker van dat er puristen zijn die zouden zeggen dat je dingen zou moeten laten, dus dat is misschien iets om over na te denken als je het in de eerste plaats wilt herstellen. Maar het is waarschijnlijk OK als het door Rolex zelf wordt hersteld met originele onderdelen.